Вдъхновени от лятото, продължаваме с наука и през учебната година

„Университет за деца“ ще открие курсове по химия, биология и роботика в София през учебната 2016/2017 година.

     През изминалото лято се проведе първата сесия научни академии на „Университет за деца“ по химия, биология, криптография и роботика. За учениците тези летни занимания, носещи дъха на Еленския Балкан, бяха невероятна възможност да се докоснат до вълшебния свят на науката, но и да завържат приятелства с българчета, живеещи в страната и в чужбина. Те проведоха интересни научни експерименти, конструираха уникални роботи, измайсториха красиви хербарии от местни растения и съставиха миниколекции от насекоми, докато слушаха лекции и посещаваха упражнения, подобно на истински студенти.

     Заниманията бяха водени от именити специалисти и инженери от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и от различни индустриални компании. Пред любопитните погледи на учениците ръководителите демонстрираха множество експерименти, наблюдения и анализи, с които зададоха тон на научните им опити. Заедно с учениците ръководителите проведоха импровизирани мисии до непознати планети с роувъри, решаваха и съставяха хакерски задачи, участваха в екскурзии до научни лаборатории и се разхождаха в планината. Окрилени от магическия свят на науката, участниците в академиите си обещаха да запазят прекрасните спомени от споделените научни подвизи и с нетърпение очакваха отново да бъдат студенти в Университета за деца.

     Всички тези интересни преживявания и настойчивите молби на учениците заниманията да продължат и през учебната година задължават екипа на Фондация „Университет за деца“ да организира за тях нови научни приключения. За да остане верен на академичната последователност в обучението на учениците, „Университет за деца“ ще открие курсове по химия, биология и роботика в София през учебната 2016/2017 година. Курсовете ще бъдат разделени на две нива – уводно (за ученици в V и VI клас) и базово (за ученици от VII до IX клас).

     Планува се програмата отново да бъде съобразена с интереса на учениците, а занятията да се водят от добре подготвени екипи от научни работници, педагози и инженери.

     За да могат повече ученици да опознаят дейността на Фондация „Университет за деца“, занятията на 1 и 2 октомври ще бъдат безплатни и отворени за всеки, който желае да се запознае със спецификата на плануваните занимания. За заявки за участие и повече информация, моля, звънете на 0876 81 41 71 (Явор Киряков) или пишете на info@uni4kids.bg.