Опит с тръба на Рубенс, предшественик на екуалайзера

Редовните съботно-неделни курсове по физика на Фондация „Университет за деца“ се подходящи за ученици от 5. до 7. клас. Ръководители на курсовете са Калоян Георгиев, лаборант в лабораторията по лазерна физика на Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Олег Каменщик, студент по информатика във Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“ и предприемач, Георги Бяндов, дългогодишен учител по физика и астрономия от ППМГ „Никола Обрешков“- гр. Казанлък и партньор на Теодосий Теодосиев и Недислав Веселинов, физик и авиоинженер, работещ в международна високотехнологична компания – Sensata Technologies.

Да, изграем си с огън и стреляме с картофено оръдие!

Обучението включва множество практически занятия – експерименти и наблюдения, измервания и изчисления. По време на курса ще се направят и няколко изнесени наблюдения с телескоп на Витоша, за които родителите ще бъдат предварително уведомени. Участниците в курса ще имат необикновения шанс да наблюдават плазма на живо, експеримент с реактивна тяга, тръба на Рубенс и още много други.

Ако желаете да се запишете моля попълнете следния формуляр или пишете на електронен адрес apply@uni4kids.bg с Вашите данни.

 

Първите занятия за пролетта на 2019 г. са на 9.02. от 10:00 ч. Адресът, на който ще се проведат, е ул. „Марин Дринов“ № 18 Вх. „А“ Ет. 2. Графикът на провеждане на курса е следния:

  • „Въведение във физиката и астрономията“ за 5. и 7. клас – всяка събота от 10:00 ч. до 12:00 ч.

Таксата за посещение на 14 занятия (по 120 мин.) от всеки курс е 350 лв. и може да бъде платена на две вноски. При посещение на повече от един курс се ползва отстъпка от общата цена.