Редовните съботно-неделни курсове по 3D Моделиране и принтиране на Фондация „Университет за деца“ се подходящи за ученици от 5. до 9. клас. Ръководител на курса е Симеон Коев, стундент в ТУ-Варна и любител-изследовател. Той е и титулярен преподавател по роботика и микроконтролери в Университет за деца – клон Варна.

Обучението по 3D моделиране и принтиране включва работа по множество практически задания от света на 3D моделирането. Програмните продукти, които ще бъдат ползвани са FreeCAD, софтуер за графично параметрично моделиране на 3D обекти и CURA Ultimaker, софтуер за подоготовка на 3D печат. Предивижда се по време на курса учениците да се запознаят с принципите на работа със софтуер за подготовка и изработка на 3D модели. По време на занятията ще бъдат изработвани и отпечатвани собствени модели на различна тематика. В края на курса ще се работи по голям проект, което ще включва изработка на блутуут говорител, който ще си остане за участниците след приключване на курса.

Ако желаете да се запишете моля попълнете следния формуляр или пишете на електронен адрес apply@uni4kids.bg с Вашите данни.

Първите занятия за пролетта на 2020 г. са на 16 февруари и ще се проведат на адрес: ул. Дебър 27, партер.

  • „3D Моделиране и принтиране“ за 5. и 9. клас – всяка неделя от 12:30 ч. до 14:30 ч.

Таксата за посещение на 12 занятия (по 120 мин.) от всеки курс е 380 лв. и може да бъде платена на две вноски. При посещение на повече от един курс се ползва отстъпка от общата цена.