Редовните съботно-неделни курсове по биология на „Университет за деца“ се провеждат в три възрастови модула – „Биология I“ за ученици от 5. до 6. клас, „Биология II“ за
biology1ученици от 7. до 9. клас и „Биология  III- пътят към университета“ за ученици от 10. до 12. клас. Ръководители на курсовете са доц. Иса Хаджиали и негови асистенти от Биологическия факултет на Софийския университет ,,Св. Климент Охридски. Курсовете се осъществяват в партньорство с Биологическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Занятията чество включват наблюдения с микроскоп

По време на всеки един от курсовете се изучават фундаментите на науката Биология, съпроводени с множество наблюдения и експерименти. Учениците имат изнесени занятия в Природонаучния музей, Зоологическата градина, Ботаническата градина и т.н. Освен знанията и уменията, които „студентите“ по биология на „Университет за деца“ придобиват, в тях се изгражда и усещане за науката и професионалните хоризонти, които познаването й открива.

В курса „Биология III – пътят към университета“ се набляга на подготовката за изучаване на биология на университетско ниво, като се отделя специално внимание на приложенията на науката Биология в съвременния свят. Курсът се фокусират върху комплексната подготовка на учениците за навлизане в света на науката Биология и развитието на научно-аналитично мислене у учащите. Програмата на курса не се подчинява на конспектуалното следване на теми за прием в конкретно учебно заведение, а цели да подготви учениците за успешен прием в „което и да е“ учебно заведение.

Ако желаете да се запишете моля попълнете следния формуляр или пишете на електронен адрес apply@uni4kids.bg с Вашите данни.

Отворените врати за посещение на демонстрационни занятия са 8 и 9 февруари 2020 г., а началото на курса и първите занятия за пролетта на 2020 г. са на 15 и 16 февруари и ще се проведат в Народно читалище „Г.С. Раковски“ в София, р-н Лозенец, ул. Крум Попов Но:17. Графикът на провеждане на курсовете е следния:

  • „Биология I – пролет“ за 5. и 6. клас – стартира с демонстрация на 8.02 и се провежда всяка събота от 12:30 ч.
  • „Биология II – пролет“ за 7. – 9. клас – стартира на 8.02 и се провежда всяка събота от 15:00 ч.
  • „Биология III – пътят към университета“ за 10 – 12 клас – стартира на 9.02 и се провежда всяка неделя от 15:00 ч.

Таксата за посещение на 12 занятия (по 120 мин.) от всеки курс е 350 лв. и може да бъде платена на две вноски. Таксата за курса „При посещение на повече от един курс се ползва отстъпка от общата цена.