Редовните съботно-неделни курсове по инженерна роботика и микроконтролери на „Университет за деца“ за пролетта на 2020 г. стартират във Варна на 15 февруари 2020 г. с безплатни демонстрационни занятия.

В курсовете по роботика и микроконтролери се залага на сериозен научно-инженерен подход към материята. Още в самото начало учениците се запознават с основни понятия от физиката, механиката и електрониката, за да могат смело да напредват с усвояването на уменията по запояване, проектиране, конструиране и програмиране на техните роботизирани проекти. По време на курса учениците се запознават с разнообразни микроконтролери, като обучението стартира със сглобяването на собствен микроконтролер – Тинузавър /Tinusaur/, който е българска разработка на Невен Боянов /основен партньор на Университет за деца/. След това работата в света на роботиката продължава със запознаване и упражнения с най-популярния микроконтролер за образователна роботика – Ардуино /Arduino/.

Микроконтролер Tinusaur в несглобено състояние

По време на курса учениците работят с истинска инженерна техника и се научават да боравят професионално с нея! Роботите и контролерите, които учениците сглобяват и програмират, са най-разнообразни, защото не са преасемблирани и „облечени“ в пластмаса. В края на всеки курс по роботика учениците запазват за себе си сглобените роботи/микрокотролери. Всичко това е включено в таксата за участие в курса.

Ръководители на курсовете са инженерите преподаватели от ВТУ „Св. св. Кирил и Методи“ – Невен Боянов (създател на микроконтролер Тинузавър), инженерът от ВарнаЛаб – Ганди Ганев и студентът от ТУ-Варна Симеон Коев.  Всички преподаватели имат дългогодишен опит в работата си с микроконтролерите Arduino и Tinusaur.

Робот, работещ с микроконтролер Arduino

Ако желаете да се запишете в курсовете, моля попълнете следния формуляр. 

Адресът, на който ще се провеждат занятията във Варна е ул. „Дебър“ 27, партер

Графикът на провеждане на курсовете е следния:

  • „Инженерна роботика I с Тинузавър“ – Варна за 4. – 6. клас – всяка събота от 12:30 ч.
  • „Инженерна роботика I с Ардуино“ – Варна за 5. и 6. клас – всяка събота от 10:00 ч.
  • „Инженерна роботика II с Ардуино“ зa 7. – 11. клас – всяка неделя от 10:00 ч

Таксата за посещение на 12 занятия (по 120 мин.) от всеки курс е 320 лв. и може да бъде платена на две вноски.

За повече информация звънете на 0876 81 41 71 или пишете на info@uni4kids.bg