Редовните съботно-неделни курсове по роботика и микроконтролери на Фондация „Университет за деца“ за пролетта на 2019 г. стартират във В. Търново и Варна съответно на 17 февруари 2019 г. и 16 февруари 2019 г. с безплатни демонстрационни занятия.

В курсовете по роботика и микроконтролери се залага на сериозен научен/инженерен подход към материята. Още в самото начало учениците се запознават с основни понятия от физиката, механиката и електрониката, за да могат смело да напредват с усвояването на уменията по запояване, проектиране, конструиране и програмиране на техните роботизирани проекти. По време на курса учениците се запознават с разнообразни микроконтролери, като обучението стартира със сглобяването на собствен микроконтролер – Тинузавър /Tinusaur/, който е българска разработка на Невен Боянов /основен партньор на Университет за деца/. След това работата в света на роботиката продължава със запознаване и упражненията с най-популярния микроконтролер за образователна роботика – Ардуино /Arduino/.

Микроконтролер Tinusaur в несглобено състояние

По време на курса учениците работят с истинска инженерна техника и се научават да боравят професионално с нея! Роботите и контролерите които учениците сглобяват и програмират са най-разнообразни, защото не са преасемблирани и облечени в пластмаса. В края на всеки курс по роботика учениците запазват за себе си сглобените роботи/микрокотролери. Всичко това е включено в таксата за участие в курса.

 

Ръководители на курсовете са инженерите преподаватели от ВТУ „Св. св. Кирил и Методи“ – Невен Боянов (създател на микроконтролер Тинузавър), инженерът от ВарнаЛаб – Ганди Ганев и студентът от ТУ-Варна Симеон Коев . Всички преподаватели имат дългогодишен опит в работата си с микроконтролерите Arduino и Tinusaur.

Робот, работещ с микроконтролер Arduino

Ако желаете да се запишете в курсовете във Велико Търново, моля попълненте следния формуляр, а за курсовете във Варна се запишете в този формуляр.

Адресът, на който ще се провеждат занятията във Велико Търново е улица „Независимост“ 3 ет. 2, а във Варна е бул. „генерал Колев“ 54, етаж 2, офис 10 (звънец долу в номер 10) /Офисът на „Бийхайв“/

Графикът на провеждане на курсовете е следния:

  • „Роботика и микроконтролери I с Тинузавър“ – В. Търново за 5. и 8. клас – всяка събота от 12:30 ч. до 14:30 ч.
  • „Роботика и микроконтролери II с Ардуино“ – В. Търново за 5. и 8. клас – всяка събота от 10:00 ч. до 12:00 ч.
  • „Роботика и микроконтролери I с Тинузавър“ – Варна за 5. и 8. клас – всяка събота от 12:30 ч.
  • „Роботика и микроконтролери II с Ардуино“ – Варна за 5. и 8. клас – всяка събота от 15:00 ч.

Таксата за посещение на 14 занятия (по 120 мин.) от всеки курс е 300 лв. и може да бъде платена на две вноски.

За повече информация звънете на 0876 81 41 71 или пишете на info@uni4kids.bg