Курсове по роботика във В. Търново и Варна

„Университет за деца“ стартира курсове по роботика и микроконтролери за ученици от 5. до 8. клас във Велико Търново и Варна.

  • На 6 октомви (събота) от 10 ч. ще се проведе безплатно демонстрационно занятие по роботика и микроконтролери във Велико Търново на улица „Независимост“ №3 ет 2. Запишете се тук! От 13 октомври в 10 ч. на същия адрес ще стартират редовните занятия (120 мин.) по роботика, електроника и програмиране, които се провеждат всеки уикенд и са с продължителност 14 седмици (до края на първия срок). Цената на курса е 300 лв. и може да се плати на две вноски. В нея се включват всички консумативи, необходими за провеждане на обучението. За учениците остават сглобените микроконтролери „Тинузавър“. Курсовете се организират съвместно с Клуба на програмистите във Велико Търново и Проекта „Тинузавър“
  • На 13 октомври (събота) от 10 ч. и 15 ч. ще се проведат безплатни демонстрационни занятия по роботика и микроконтролери във Варна на бул „Христо Ботев“ №8 ет. 3. Запишете се тук! От 20 октомври в 10 ч./15 ч. на същия адрес ще стартират редовните занятия (120 мин.) по роботика, електроника и програмиране, които се провеждат всеки уикенд и са с продължителност 14 седмици (до края на първия срок). Цената на курса е 300 лв. и може да се плати на две вноски. В нея се включват всички консумативи, необходими за провеждане на обучението. За учениците остават сглобените микроконтролери  „Тинузавър“ .

По време на курсовете по роботика и микроконтролери младите „инженери“ имат възможност да се докоснат до чудния свят на инженерната роботика и електроника. В курсовете учениците ще се научат да запояват, конструират и програмират микроконтролери и роботи. През първия срок ще се работи за опознаване на платформата на контролера „Тинузавър“ (Tinusaur), а през втория ще се изучава „Ардуино“ (Arduino). Всички сглобени контролери и роботи по време на курса остават за участниците в курса. Занятията се водят от опитни инженери и специалисти в сферата на роботиката и електрониката.

Повече за курсовете можете да научите оттук!