ТВОРЧЕСКА МАТЕМАТИКА

(и РОБОТИКА)

ЛЯТНА АКАДЕМИЯ
3. – 6. клас

СЕЛО ДРЕНТА, ОБЩИНА ЕЛЕНА
12 – 18 АВГУСТ 2018 г.

Каним те да прекараш незабравима седмица в любопитния свят на Лятна академия ,,Творческа математика“, организирана от Фондация ,,Университет за деца“. Дните от 12 до 18 август 2018 г. в село Дрента, община Елена, ще посветиш на креативност, математическа находчивост, любов към творчеството. Ще откриеш как най-красивите елементи от живата и неживата природа могат да служат за вдъхновение на всеки човек. В следобедите ще имаш възможност и да конструираш първите си робо-разработки с контролерите Ардуино и Тинузавър.

Описание

В рамките на една седмица ще имаш възможност да преоткриеш себе си в свят, където математици изследователи и творчески изобретатели са ученици, също като теб. Те ще споделят първите си математически опити в творческата, състезателната и олимпийската математика. Ще те въведат и в областта на математическата логика, която по-късно да прилагаш в създаването на нови модели за решаване на занимателни задачи и програмирането на контролери.
Чрез творческата математика се стимулира интереса към различни области на науката, разширява се кръгозора, ,,разчупва“ се представата за света около нас и успешно се развива логическото мислене, което е необходимо за усвояване на уменията за справяне в разнообразни ситуации в живота. Ръководителите на Лятна академия ,,Творческа математика“ са подготвили безброй математически и творчески предизвикателства, които ще превърнат престоя ти в Еленския Балкан в незабравимо лятно приключение. Множеството задачи и главоблъсканици, които неусетно ще изпълнят деня ти, ще те накарат още по-силно да заобичаш математиката и откриеш необятните хоризонти, които тя разкрива.

Освен математическите занятия по време на академията са предвидени и занятия по роботика и микроконтролери, които ще въведат учениците в света на приложното програмиране и електрониката.

Ръководители

Валентина МОМЧИЛОВА
– преподавател по математика във Варненската математическа гимназия ,,Д-р Петър Берон”;
– дългогодишен ръководител на курсове и школи по математика към Съюза на математиците в България, секция Варна. Занимава се със състезателна математика и с математическа лингвистика от 1997 г. насам;Момчилова
– носител на награда ,,Варна“ (за 2005 г. и 2010 г.) в област ,,Математика, информатика и информационни технологии”.
– носител на грамота за отлична подготовка на учениците, участвали в Първата национална олимпийска конференция по природни науки, проведена през 2014 г. под патронажа на Президента на Република България;
– носител на почетното отличие ,,Неофит Рилски” на Министерството на образованието и науката.

За теб

Това си ТИ, ДОСЕТЛИВКО!
– любознателен, находчив и целеустремен математик и инженер;
– нетърпелив да се запознае с интересни хора и да сподели знанията си с тях;
– готов да прекара страхотна седмица сред красива природа и изследователски ентусиазъм.

Записване

Можеш да се запишеш онлайн тук.

За участие в Лятната академия е необходимо:
– да бъдеш между 3. и 6. клас;
– да попълниш регистрационна форма;
– да опишеш в мотивационно писмо защо желаеш да участваш;
– родителите ти да попълнят и подпишат декларация за съгласие за твоето участие;
– да изпратиш всички горепосочени документи на apply@uni4kids.bg
Oсвен по качество, кандидатурите ще бъдат оценявани и по ред на постъпване, затова побързай!
При възникнали въпроси, пиши или се обади на: info@uni4kids.bg или 0876 81 41 71

Бюджет

Таксата зa участие е 250 лв. След одобрение за участие авансово се превеждат 100 лв на банковата сметката на Фондация ,,Университет за деца“ в срок до една седмица след одобрение:
Уникредит Булбанк София
IBAN: BG24UNCR70001522467794 BIC: UNCRBGSF
Остатъкът се превежда до началото на Академията.