ЕЛЕКТРОНИКА и РОБОТИКА

ЛЯТНА АКАДЕМИЯ
4. – 9. клас

СЕЛО ДРЕНТА, ОБЩИНА ЕЛЕНА
22 – 28 ЮЛИ 2018 г.

Каним те да прекараш незабравима седмица в любопитния свят на Лятна академия ,,Електроника и роботика“, организирана от Фондация ,,Университет за деца“. Дните от 22 до 28 юли 2018 г. в село Дрента, община Елена, ще посветиш на високите технологии, инженерното майсторство и софтуерната изобретателност.electronics2

В рамките на една седмица ще имаш възможност да преоткриеш себе си в свят, където инженерите експериментатори са ученици, също като теб. Те ще ти представят любопитни технически изобретения и ще ръководят първите ти стъпки към електрониката, автоматиката и роботиката.

По време на Лятната академия ,,Електроника и роботика” ще се запознаеш с разнообразните науки, на които се гради роботиката. Докато сглобяваш, запояваш и програмираш електронни компоненти, ще усвоиш принципите на работа на микроконтролерите. На твое разположение ще бъде комплектът ,,Tinusaur” на изобретателя Невен Боянов и още множество Arduino компоненти.

Практичните занятия по запояване и сглобяване на електронни компоненти ще се редуват с лекции за роботиката и нейното приложение днес. Предвижда се запознаване с устройството на различни роботи и програмирането им за изпълнение на разнообразни задачи. В свободното си време студентите от ,,Университет за деца” ще имат възможност да участват в състезания с дронове и да научат повече за тяхното приложение в индустрията и бизнеса.

Ръководители

Невен БОЯНОВneven
– преподавател по роботика, електроника и ,,embeded” системи във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”;
– съосновател на компанията ,,Интерлекта” – фирма за мобилни комуникации и телемедицина с офиси в България и САЩ;
– визионер и мотиватор, който открива нови възможности в областта на технологиите и бизнес развитието;
– съосновател на Клуба на програмистите в гр. Велико Търново – организация с цел провеждането на образователни инициативи, свързани с информационните технологии и личностното развитие.

IMG_2797инж. Даниел ДЕНЕВ – учител по информатика в ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, гр. Г. Оряховица. – Ръководител на отбори по роботика с участия в международни състезания;
– доктор по електроника към НВУ „В. Левски“ и ПУ „Паисий Хилендарски“;
– магистър по информатика към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и по комуникационни технологии и сигурност към НВУ ,,В. Левски“.

За участие

Можеш да се запишеш онлайн тук.

За участие в Лятна академия ,,Електроника и микроконтролери“ е необходимо:
– да бъдеш между 4. и 10. клас;
– да попълниш регистрационна форма;
– да опишеш в мотивационно писмо защо желаеш да участваш;
– родителите ти да попълнят декларация за съгласие за твоето участие;
– да изпратиш всички горепосочени документи на apply@uni4kids.bg до 17 юни.
Oсвен по качество, кандидатурите ще бъдат оценявани и по ред на постъпване, затова побързай!
При възникнали въпроси, пиши или се обади на: info@uni4kids.bg или 0876 81 41 71

Бюджет

Таксата зa участие е 250 лв. След одобрение за участие авансово се превеждат 100 лв на банковата сметката на Фондация ,,Университет за деца“ в срок до една седмица след одобрение:
Уникредит Булбанк София
IBAN: BG24UNCR70001522467794 BIC: UNCRBGSF
Остатъкът се превежда до началото на Академията.