ФИЗИКА и АСТРОНОМИЯ

ЛЯТНА АКАДЕМИЯ
5. – 9. клас

СЕЛО ДРЕНТА, ОБЩИНА ЕЛЕНА
25 – 31 АВГУСТ 2019 г.

Каним те да прекараш незабравима седмица в любопитния свят на Лятна академия ,,Физика и астрономия“, организирана от Фондация ,,Университет за деца“. В дните от 25 до 31 август 2019 г. в село Дрента, община Елена, ще провеждаш оригинални физични експерименти, ще наблюдаваш нощното небе и ще се ориентираш по него. Ще имаш възможност да упражняваш теоретичните си познания по физика и астрономия, решавайки практически задачи.lever

В рамките на една седмица ще имаш възможност да преоткриеш себе си в любопитен свят, където научните изследователи са ученици, също като теб. Те ще ти споделят първите физични предизвикателства, които са преодолели, и ще ти ,,отдадат” енергия за множество бъдещи експерименти.

По време на Лятна академия ,,Физика и астрономия” ще имаш възможност да овладееш основни природни закони и да осмислиш тяхната физическа същност и логическите връзки, които ги изграждат. Ще надникнеш в съзнанието на някои от най-влиятелните физици на всички времена. Ще узнаеш историите на ,,случайни” велики открития – продукт на неизчерпаемия научен ентусиазъм на техните създатели.

В програмата по астрономия ще имаш възможност да се запознаеш с най-разнообразни космически тела и да изучиш физичните им особености. Предвидили сме дълги среднощни наблюдения, по време на които ще си говорим за космоса и неговите най-тайни кътчета.

Опознай ,,магьосниците” на съвремието ни и стани част от тях! Присъедини се към научния екип на ,,Университет за деца“ и научи повече за магиите на механиката, оптиката, електричеството, магнетизма, астрономията и много други!

Ръководители

Олег КАМЕНЩИК

Георги БЯНДОВ

Калоян ГЕОРГИЕВ

Недислав ВЕСЕЛИНОВ

За участие

Можеш да се запишеш онлайн тук.

За участие в Лятна академия ,,Физика“ е необходимо да:
– бъдеш между 5. и 9. клас;
– попълниш регистрационна форма;
– опишеш в мотивационно писмо защо желаеш да участваш;
– родителите ти да попълнят и подпишат декларация за съгласие за твоето участие;
– да изпратиш всички горепосочени документи на apply@uni4kids.bg
Oсвен по качество, кандидатурите ще бъдат оценявани и по ред на постъпване, затова побързай!
При възникнали въпроси, пиши или се обади на: info@uni4kids.bg или 0876 81 41 71

Бюджет

  • При заявка зa участие до 30 април таксата за участие е 300 лв.
  • За всички заявки, направени от 1 май до 16 юни (или до запълване на групите) такстата е 350 лв.

След одобрение за участие авансово се превеждат 100 лв на банковата сметката на Фондация ,,Университет за деца“ в срок до една седмица след одобрение:
Уникредит Булбанк София
IBAN: BG24UNCR70001522467794 BIC: UNCRBGSF
Остатъкът се превежда до началото на Академията.