Редовните курсове по роботика и микроконтролери на „Университет за деца“, в партньорство с Клуб на програмистите – В. Търново и Tinusaur за есента на 2019 г. стартират във Велико Търново на 5 октомври 2019 г. от 11 ч. с безплатни демонстрационни занятия.

В курсовете по роботика и микроконтролери се залага на сериозен научно-инженерен подход към материята. Още в самото начало учениците се запознават с основни понятия от физиката, механиката и електрониката, за да могат смело да напредват с усвояването на уменията по запояване, проектиране, конструиране и програмиране на техните роботизирани проекти. По време на курса учениците се запознават с разнообразни микроконтролери, като обучението стартира със сглобяването на собствен микроконтролер – Тинузавър /Tinusaur/, който е българска разработка на Невен Боянов /основен партньор на Университет за деца/. След това работата в света на роботиката продължава със запознаване и упражнения с най-популярния микроконтролер за образователна роботика – Ардуино /Arduino/.

По време на сглобяване на микроконтролер Tinusaur на един от нашите курсове

По време на курса учениците работят с истинска инженерна техника и се научават да боравят професионално с нея! Роботите и контролерите, които учениците сглобяват и програмират, са най-разнообразни, защото не са преасемблирани и облечени в пластмаса. В края на всеки курс по роботика учениците запазват за себе си сглобените роботи/микрокотролери. Всичко това е включено в таксата за участие в курса.

Титулярен ръководител на курсовете са инженерите преподаватели от ВТУ „Св. св. Кирил и Методи“ – Невен Боянов (създател на микроконтролер Тинузавър), който е и преподавател с дългогодишен опит в работата си с микроконтролерите Arduino и Tinusaur. Асистенти са му младшите преподаватели Кристина Николова и Радослав Евтимов.

Работа с роботи с микроконтролер Arduino

Ако желаете да се запишете в курсовете във Велико Търново, моля попълненте следния формуляр.

Адресът, на който ще се провеждат занятията във Велико Търново е улица „Независимост“ 3 ет. 2. Началният час е 11:00 ч.

Важно: По време на Отворените врати ще се направят и уточнения за графика, при който ще се провеждат занятията по роботика и микроконтролери във В. Търново

Таксата за посещение на 10 занятия (по 120 мин.) от всеки курс е 280 лв. и може да бъде платена на две вноски.

За повече информация звънете на 0876 81 41 71 или пишете на info@uni4kids.bg