Стипендии за Летни академии 2019

За трета година приятели на Университет за деца предоставят общо 8 стипендии за участие в летните академии по математика, биология и роботика.

Кандидатствай за стипендия за тази лятна академия с есе на тема: „Математиката е навсякъде около нас“ (600 – 800 думи).

Кандидатствай за стипендия за тази лятна академия с есе на тема: „Как биологията ще направи живота на хората по-добър“ (600 – 800 думи).

Кандидатствай за стипендия за тази лятна академия с есе на тема: „Роботите и хората“ (600 – 800 думи).

Изпрати ни своето есе на apply@uni4kids.bg, като посочиш в текста на имейла трите си имена и телефон за връзка, както и вида стипендия, за който кандидатстваш. 

Писма, които не съдържат горепосочената информация, няма да бъдат разглеждани. 

Ще бъде отличено есето, в което са покрити най-успешно следните критерии:

  • съответствие със зададената тема;
  • аргументация на изложената теза;
  • спазване на зададения обем;
  • демонстриране на добра езикова култура.

Крайният срок за кандидатстване е 24 юни 2019 г.

Всички постъпили есета ще бъдат разгледани от тричленна комисия, състояща се от представител на „Университет за деца“, ръководителя на съответната лятна академия и представител на спонсорите*, осигуряващи средствата за стипендията. Резултатите ще бъдат публикувани на www.uni4kids.bg до 27 юни 2019 г.

Ще се свържем по имейл с отличените кандидати. Те ще бъдат автоматично записани за участие в съответната академия. Участници, които вече са одобрени за участие в академиите също се поощряват да кандидатстват, като при спечелване на стипендия капарото им ще бъде възстановено!

*Екипът на „Университет за деца“ изказва специални благодарности на сем. Черневи и Мая Йовчева и Георги Гочев, които предоставят средствата за спонсориране на участието на осем ученици в летните академии.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *