Редовните съботно-неделни курсове по Природни науки – химия и биология на „Университет за деца“ са предназначени за ученици от 4. до 6. клас и целта им е да въведат учениците в чудния свят на естествените науки. Ръководители на курса са Мария Атанасова, учител с дългогодишен стаж като преподавател по химия и биология и нейни асистенти са бивши и настоящи студенти на Медицински университет – Варна.

По време на курсовете се залага главно на учене чрез правене и експериментиране. Учениците усвояват всички нови знания за науките химия и биология като наблюдават и контролират множество научни явления лично. Благодарение на богатата програма, разработена от Корпуса за бързо гърмене към Факултета по Химия и фармация на Софийския Университет и доц. Иса Хаджиали от Биологическия факултет на Софийския Университет, занятията по химия и биология никога не са скучни.

Ако желаете да се запишете за курса или да посетите безплатното занятие по време на отворените врати на 5 октомвир, моля попълнете следния формуляр или пишете на електронен адрес apply@uni4kids.bg с Вашите данни.

Отворените врати на Университет за деца – Варна ще се проведат на 5. октомври от 15 ч. на адрес: гр. Варна, ул. Дебър 27, партер.

Таксата за посещение на 12 занятия (по 120 мин.) от всеки курс е 320 лв. и може да бъде платена на две вноски. При посещение на повече от един курс се ползва отстъпка от общата цена.