Работилници по природни науки и роботика в Бургас

На 25 февруари от 10:00 до 17:00 ч.* „Университет за деца“, с подкрепата на Лятна академия на изкуствата“, ще проведе две целодневни работилници в Бургас на адрес: Бизнес инкубатор, ул. „Княз Александър Батенберг“ 28

  • Работилница по природни науки за ученици от 4. до 8. клас ще се проведе на 25 февруари от 10:00 до 17:00 ч. Работилницата ще включва множество експерименти и наблюдения по физика, химия и биология. Ще се насладите на зрелищни химични и физични опити като палене на огън с вода, гърмене с картофено оръдие, задвижване на йонен двигател (или как се движат космическите кораби). Ще имате възжмоност и да научите повече за насекомите около нас и тяхното вредно и полезно въздействие върху живота ни. Ръководители на работилницата са Вероника Колева, лектор в „Университет за деца“ и демонстратор в „Корпус за бързо гърмене“ и Явор Киряков, лектор в „Университет за деца“.
  • Работилница по електроника и роботика за ученици от 5. до 10. клас ще се проведе на 25 февруари от 10:00 до 17:00 ч. Работилницата ще включва сглобяване и запояване на кит по електроника, запознаване с микроконтролерите Tinusaur и Arduino и възможностите за различни проекти с тях. По време на занятието ще имате възможност да запоявате, програмирате и управлявате своите първи робопроекти. Ще се запознаете с необятните възможности на инженерната роботика и ще разберете как да изобретявате полезни джаджи, играейки. В рамките на работилницата ще сглобите китове по електроника или роботика (според желанието, възрастта и възможностите си). Те ще останат за Вас след края на занятията. Ръководител на работилницата по електроника и роботика е Невен Боянов, лектор в „Университет за деца“ и ръководител на проекта „Tinusaur“.

Таксата за участие във всяка една от работилниците е 60 лв.** и включва всички необходими консумативи за провеждане на занятията. За да се запишете за участие, попълнете следния формуляр. 
При възникнали въпроси, моля, обадете се на 0876 81 41 71 или пишете на info@uni4kids.bg
*Предвид продължителността на събитието, запасете се с храна и вода 🙂
**Можете да заплатите таксата за участие на следната банкова сметка: BG24UNCR70001522467794 или на място в деня на провеждане. Като основание за превода посочете името на участника.