FLORIAN’S LAB

 
 

Интерктивен музей "Лабораторията на Флориан" среща общността с науката и технологиите по достъпен и увлекателен начин. Лабораторията представлява научно пространство, в което посетителите изпълняват научни предизвикателства (куестове), запознават се с любопитни истории и наблюдават необикновени експерименти.

Проектът е плод на дългогодишния труд на екипа на Университет за деца в сферата на природните и техническите науки (STEAM). Вдъхновен от богатия ни опит с научни демонстрации и работилници с младежи, интерактивният музей е нашето предложение за бързо, динамично и пълноценно потапяне в науката и нейните най-интригуващи аспекти. Подходящ е за групови посещения от семейства, приятелски компании или съученици, които проявяват интерес към науката.

В „Лабораторията на Флориан“ са съчетани популярният откривателски подход за разгадаване на загадки, прилаган в нашумелите Escape rooms (ескейп стаи), с концепцията за интерактивен музей, в който посетителите могат да докосват всичко и да експериментират на воля. Любопитството ще отведе посетителите в необикновения свят на Флориан – чудат физик експериментатор. За разгадаването на мистерията около изчезването му посетителите трябва да задвижат огромен механизъм от зъбчати колела, да използват свойствата на светлината, за да повдигнат двойна стена и да разгадаят устройството на странни машини и роботи. За да преминат успешно всички научни предизвикатества, е необходимо посетителите да поемат ролята на изследователи и да се доверят на научната си интуиция.

Лабораторията е подходяща за любопитни умове от всякакви възрасти (12+) – ученици, учители, студенти, семейства и т.н. За посетители под 12-годишна възраст е разрешен достъп до Лабораторията единствено с пълнолетен придружител (18+). Музеят може да бъде посетен и от училищни групи в съчетание с предварително подготвена работилница. За повече информация се обадете на 0876 81 41 71.

ВАЖНО! МУЗЕЯТ РАБОТИ С ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ!